1.

16.7.11

מלפפונים חמוצים


מבין כל החמוצים שהכנתי, מלפפונים חמוצים הם הקלים ביותר - אין מה לגרוס, אין מה לכתוש, ובקיצור - אין מקום לטעויות. אפשר להוסיף למלפפונים דברים שונים אך אני מעדיפה לעשות זאת פשוט: חמישה מרכיבים, חמש דקות, וזהו.
כמו תמיד, יש להשתמש, עד כמה שניתן, במרכיבים אורגניים.

באיזה כלי להשתמש?כשרציתי לכבוש חמוצים בפעם הראשונה, קניתי צנצנת מיוחדת. מאוחר יותר גיליתי, שניתן להכין חמוצים בכל צנצנת; רק צריך להשיג את הגודל הרצוי - וקדימה לדרך!

זמן ההכנה: 5 דקות
מוכן לאכילה: לאחר כ 5 – 10 ימים

מרכיבים
מלפפונים קטנים וטריים
שמיר טרי
מלח ים גס
מים (עדיף מינרלים)

אופן ההכנה

1. לשטוף את המלפפונים ולהסיר את הגבעולים והפרחים, אם ישנם. אפשר גם לחתוך אותם, אם רוצים.

2. לקלף את שיני השום. אני משתמשת ב-10 שיניים בערך לצנצנת של ליטר, אבל אפשר להוסיף ולהפחית לפי הטעם.

3. להכניס את המלפפונים לצנצנת, וביניהם לשים את השום והשמיר הטרי.

4. להמיס את המלח הגס במים חמימים. היחס הוא קצת מפחות מכף מלח לכל כוס מים. אני מכינה ומוסיפה כוס-כוס, עד אשר המים כמעט ממלאים את הצנצנת. יש לוודא שכל תכולת הצנצנת מכוסה. אם רוצים, אפשר להשתמש בפחות מלח, או אפילו לוותר עליו לחלוטין, אך זה מגדיל את הסיכוי שיצורים לא רצויים יתרבו בצנצנת הסגורה ויהרסו את החמוצים הנפלאים שלכם. ניתן להוסיף יותר מלח, אבל כאשר יש יותר מדי שום דבר לא מחמיץ.

5. לסגור ולהניח את הצנצנת עד שהמלפפונים מוכנים. איך יודעים שהם מוכנים? ראשית, לפי המראה - הם נראים כמו מלפפונים חמוצים. שנית, לפי הטעם. פתחו וטעמו. כשיש להם טעם של "מוכן", הם אכן מוכנים. כמה זמן זה לוקח? זה תלוי במספר גורמים, כולל טמפרטורה וכמות המלח.

6. לאחסן את המלפפונים המוכנים במקרר.



בעיות?
ריח לא טוב:
כמו בחמוצים אחרים, הכלל הוא: אם יש ריח רע, סימן שמשהו התקלקל. במקרה כזה, זרקו אותם. זה עוד לא קרה לי, לכן אינני מכירה זאת מקרוב, אבל הבנתי שכאשר מזון מוחמץ הוא מקולקל, זה די ברור וניכר לאף ולעין.

לא החמיץ: איך יודעים שהמלפפונים בדרך הנכונה? אחרי יום-יומיים, כשמטים את הצנצנת, בועות עולות למעלה. אם אין סימני חיים לאחר כמה ימים, טעמו את המים. אם הם מאד מלוחים, שפכו קצת מהם והוסיפו קצת מים ללא מלח. אם, במקרה, אתם מכינים גבינה או יוגורט תוצרת בית ויש בביתכם מי גבינה, ניתן להוסיף מהם כף או שתיים בכדי לזרז את התהליך. אופציה אחרת היא לחכות – יכול להיות שזה פשוט קורה מאד לאט.

יצא קווץ: בפעם הבאה, תבדקו שהשתמשתם במלפפונים טריים ומוצקים. אפשר להשרות אותם למספר דקות במי מלח לפני שמכניסים לצנצנת. עוד טריק הוא להוסיף עלי גפן טרי לצנצנת.

בתיאבון!











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה